U bent niet ingelogd

 Inloggen | Zoeken | Janno | Wij | Foto album | Links | Sitemap

SjengLe Jeannot / Le Ton TonDe Pater

ConnieDikkiePien

 

Voorpret

Hallo wintersportkanjers! Wij hebben leuke voorpret met het maken van deze site. We willen jullie deze lol natuurlijk niet onthouden vandaar! Veel kijk- en voorbereidingsplezier.

Op deze site staan o.a. foto's van vorige jaren, maar ook van ons chalet en allerlei leuke links. Zo kun je een kijkje nemen waar we ons gaan settelen, de pistekaart alvast uit je hoofd leren, de weersvoorspelling bijhouden (er ligt al een lekkere onderlaag voor ons) en iets van de omgeving lezen en zien.

De groep is compleet, er zijn geen afmeldingen! Dat betekent dat we met z'n zessen zijn! Wieny, Robert, Dick, Theo, Connie en Janno zijn de deelnemers, dus succes verzekerd!

Voorbereidingen

Heel belangrijk is het om goed voorbereid de pistes op te gaan. Tja je moet er wel wat voor doen! Dus vanaf nu kun je via onderstaande sites de gymoefeningen doen (2 á 3 uur per dag wordt gezegd) nou dan ga je zeker als een krek de bergen af. Af en toe een wijntje voor de nodige ontspanning is natuurlijk ook altijd aan te bevelen.

Voor de hele echte beginners, is het handig om in Nederland alvast even te oefenen (dan kan je in Frankrijk meer kanten op). Niet iedereen is zo goed bedeeld als de Limbo's onder ons, want die gaan als een speer van de kolenberg af. In Amersfoort, Dronte en Almere zijn o.a. indoor skibanen gebruik makend van een soort lopende band. Het schijnt dat je daarop zeer goede technieken aanleert. Een uurtje Zoetermeer of Den Haag in de echte sneeuw kan natuurlijk ook.

Reis

Vanaf Nederland naar St. Martin de Belleville is ongeveer 1100 kilometer. Wij (Connie, Janno & Theo) vertrekken vanuit Harderwijk op vrijdag 12/3, via Amersfoort om Dikkie op te halen. Daarna rijden we door naar Wieny en Robert en verdelen we de passagiers met bagage netjes over de twee auto's. Wij rijden via Luxemburg, Metz, Nancy, Dijon en Lyon en we willen vrijdagavond slapen in de omgeving van Lyon (dat is vanaf Brunssum een kleine 800 km) in een hok langs de snelweg. Een Formule 1 Hotel of Première Classe Hotel. Zo hoeven we op zaterdag nog maar een kleine 200 km te rijden, via Chambery, Albertville en Moutiers, naar onze eindbestemming en komen we lekker uitgeslapen (hopen we) aan. We kunnen die dag dan onze skipassen regelen, ski's huren en de eerste stapjes in de sneeuw zetten.

Appartement

Ons appartement Le Cochet is voor 6 personen, de Fransen zouden er zeker 8 in stoppen, maar gelukkig wordt dit gerund door Brabo's (da's goed volk). Ze verstaan dus gewoon Nederlands (géén Duits hoor Sjeng!) en dat is wel zo gemakkelijk, al maakt dat voor onze halve Fransoos Théo natuurlijk niets uit. Rond 15.00 uur kunnen we het appartement in op zaterdag 13/3. Het is op de 3e etage (lekker voor de warming-up) met een balkon op het zuiden. De zon staat daar van 12.00 tot ongeveer 18.00 op te schijnen, lekker als je een keer wilt thuisblijven, luieren of zonnen. Speciaal voor Wieny is er een vaatwasmachine aangeschaft, da's fijn meid, heb je dit jaar toch een weekje zo'n prachtapparaat 'in huis' gehad! Verder hoeft niemand zich zorgen te maken, want Idols, TellSell, Puzzeltijd en The Bold & the Beautiful hoeven we niet te missen, hahaaha. Onderin de kelder van het huis is een gezamenlijke sauna (heerlijk voor de stramme spieren) deze wordt op verzoek voor je opgewarmd. Je kunt je auto in een garage bij het huis parkeren (betaald) of 50 meter verderop op een openbare parkeerplaats (gratis), uit- en inladen kan natuurlijk gewoon vlak voor het huis. We vertrekken zaterdag 20/3 in de ochtend. 

Le Cochet

Het gebied

St. Martin de Belleville ligt in het skigebied Les Trois Vallées. De bekendste plaatsen daar zijn Val Thorens (voor de discogangers) en Courchevel (voor de chique). St. Martin is een klein dorpje met nog wat authentieke pandjes en kerken. Er zijn een paar winkeltjes, een bakker, een supermarktje en wat restaurantjes. Het huis zelf ligt naast de skilift aan de rand van het dorp. Via die lift kom je in het gebied van drie valleien en heb je zo'n 650 kilometer piste tot je beschikking. Bij St. Martin boven zijn veel rustige blauwe (=makkelijke) pistes, vandaar kun je álle kanten uit skiën richting de andere dorpen.   

Corvee??

We moeten het appartement na ons vertrek schoon achterlaten. Dus nog even afspreken wie wat meeneemt voor de eind schoonmaak.

Koken en opeten

We moeten zelf ons eten bij elkaar scharrelen dus 7 avonden aan de dis. Het leuke is dat we met z'n allen zijn. We kunnen dus afspreken dat ieder slaapvertrek twee maaltijden verzorgt. Zo hoef je maar twee keer te koken en kun je de andere avonden heerlijk toegeven aan je vermoeide spieren en lekker doen wat je zelf wilt (meestal is dat helemaal niets). Wat je dan klaarmaakt moet je helemaal zelf weten, na een dag skiën smaakt echt alles, ook een koninklijk maal van onze Bea.

We gaan natuurlijk wel bidden voor het eten...Voor het ontbijt, de lunch en eventuele extra's is het 't makkelijkst om een zogenaamde "pot" te maken. Dan kunnen er 's ochtends voor iedereen croissantjes en stokbroden gehaald worden en je kunt dan meteen je broodje voor de lunch klaarmaken om mee te nemen (tenzij je net als die Fransen uitgebreid wil gaan lunchen met een fles wijn enzo boven op de berg, is prijstechnisch af te raden).

Drank moeten we zelf ook meenemen dus Sjeng, sla maar in jong die stangen Felskrone.

Cadeau

Wij vinden het leuk jullie een cadeautje te geven. Nou hier komt 'ie dan...........het appartement is voor onze rekening. Gewoon omdat we het heel erg leuk vinden dat jullie meegaan én mee genieten van z'on super vakantie. Voor de rest zou het wel aardig zijn als we de kosten van de reis en het eten delen.

Meenemen

Vlak voor vertrek hebben we zeker nog contact over wie, wat meeneemt, toch alvast een paar tips:

  • Pasfoto (op iedere skipas komt een pasfoto) Zonnebrandje met lippending, factor veel Zonnebril!!!! anders heb je binnen één dag lasogen Handschoenen/skisokken/skibroek/-jas/muts/sjaal (al kan het in maart ook al flink warm en zonnig zijn) Slaapzak of dekbed/kussensloop (je kunt ook een lakenset huren, maar dan kom je onder van die enge dekentjes te liggen) Bad-/handdoeken Evt. slippers of pantoffels (is makkelijk als je 's ochtends naar beneden loopt en daar je skischoenen aantrekt) Klein rugzakje, voor de lunch en voor zakdoekies enz. Telefoons + oplader (om elkaar terug te vinden of iets af te spreken op de pistes) Flesje voor water of aantal blikjes drinken voor tijdens skiën Vergeet niet een reisverzekering af te sluiten met een skidekking!

Connie & Janno