U bent niet ingelogd

 Inloggen | Zoeken | Janno | Wij | Foto album | Links | Sitemap

Maleisië / Borneo / Semenggok, Wildlife Rehabilitation Centre

Nog even een laatste bericht uit het westen van Borneo. Morgen vliegen we richting het oosten.

Vandaag vroeg op richting Orang Utan Jungle. Op de timetable staat dat de bus om 8 uur vertrekt. We kregen de tip iets eerder te zijn, bussen vertrekken meestal vroeger dan later. Dus kwart voor 8 staan we paraat op het station.  Een klein chinees vrouwtje geeft ons een tandenloze big smile en legt zuchtend uit dat de bus already left of course!!!  Voor schematijd vertrekken betekent op tijd aankomen, logisch toch? tja.. zit wat in. Nou ja, iemand geregeld die ons wilde brengen voor paar centen en we waren mooi op tijd voor voedertijd. De orang utans rehabiliteren hier en er wordt alleen op vaste tijd wat fruit neergelegd in de jungle. We hadden geluk er kwamen wel 6 apies op het eten af. Orang utans hebben 97% zelfde genen als de mens en staan dus ook het dichts bij ons. Toch zag ik wel een paar minime verschillen. Zelf schat ik meer dan 3% verschil, maar soms..hihihih.
In ieder geval weer een cadeautje om deze prachtige dieren te kunnen zien.

Maleisië / Borneo / Kuching (vervolg)

Nog een paar feitjes:

De benzineprijs is hier 40ct de liter en de diesel 30ct. Tja daar moesten wij even over nadenken. Ook hier verdienen ze er goed aan. 

De goten zijn 1 meter diep. Iedere avond wordt ingeluid door lichtflitsen en gedonder en dan plots vallen er tropische bakken water uit de lucht en veranderen de goten in wildwaterstromen.

Voor iedereen is hier werk, er is zelf een kaartjesscheurmevrouw die heel conscientieus gaatje voor gaatje je kaartje scheurt, terwijl in de tussentijd je busje (van dat kaartje) voor je ogen wegrijdt en je op de volgende moet wachten, want die mevrouw doet ook nog een briefje met een nietje aan het kaartje.  

Er ligt hier geen glasvezelkabel dus geen digi-foto's voor jullie. Janno was al teleurgesteld, maar dit lijkt mij een prachtklus voor de KPN, Janno gaat het uitzoeken.

De chinezen zijn viezerikken. Ze boeren uitgebreid. In restaurants, winkels en terwijl ze naast je staan. Ze vreten ook alles en willen je graag laten proeven. Vogelnestjes waar een mevrouw eerst de poepjes goed uithaalt voordat ze de frituur ingaan en als je ergens wil eten, staat er een aquarium vol met 100 dikke padden je aan te kijken, wat spontaan je eetlust doet verdwijnen.

Het kattenmuseum hier is kemp in zijn zuiverste vorm, een of andere gek heeft in de jaren 70 een verzameling troep bij elkaar gespaard met katten erop en dat staat nu uitgestald. Jammer dat we je de foto's niet kunnen laten zien.

We slapen in een geweldig guesthouse, Singgahsana Lodge. Prachtig ingericht met een hemelbed in een sfeervol ingerichte en mooi geschilderde kamer. Voor wie hier naartoe gaat een echte aanrader. Janno staat naast me uitleg te geven aan een jongen die hier werkt hoe met de compu om te gaan.  

Gister naar de bioscoop gegaan. Flight Plan, aardige film met Jodi Foster. Helemaal verkleumd buiten gekomen. We hadden al extra kleding aangetrokken, maar de airco stond zo laag dat we zaten te bibberen. Is nogal een overgang van 32 naar 18gr (hoe chiquer hoe kouder, lijkt het wel). Ook geluid is hier overal overstuurd, maar ook dat niet onverwacht en met oordoppen was de film perfect te volgen.

Groetjes, liefs Connie & Janno

Ps. Wieny gefeliciteerd, maak er een mooi jaar van meid, nu de 3 er nog in zit.