U bent niet ingelogd

 Inloggen | Zoeken | Janno | Wij | Foto album | Links | Sitemap

Maleisië / West Maleisië / Kuala Lumpur

Selamat Datang,

Wohw! Wat een cultuurshock! Vanuit Borneo en jungle sta je opeens op de mooiste luchthaven die we tot nu toe gezien hebben. Met een snel treintje midden in de stad afgezet. En dan begint het. Er is hier een openbaarvervoernetwerk van monorail en subway, 6 verschillende lijnen die elkaar op div. plekken kruisen en jawel... 4 verschilldende bedrijven die dit runnen. Dus...overstappen is geen service, zoeken naar ander station en elke lijn heeft zijn eigen kaartjes. Mooi verbeterpuntje, als ik hier burgemeester zou zijn?!

KL is een hypermoderne stad met ook veel tegenstellingen. Dure shops en armere wijken, supersonische gebouwen en coloniale panden en heel veel bomen en parken. Heel sfeervol met chinatown en het gebied rond de twin-towers. Ons coloniale hotel staat in een uitgaansgebied (vanuit ons bed zien we de torens, prachtig als ze verlicht zijn) en eigenlijk kunnen we overal naar toe lopen.

Twin-towers hebben we de skybridge bezocht (helaas maar 170 meter hoog, alleen James Bond zat hoger geloof ik). Toch indrukwekkend die torens zijn zo hoog (450 meter) dat je de verhoudingen een beetje kwijt bent. Ook op de telecom tower gegaan, die is geloof ik 350 meter. Prachtig uitzicht over de stad.

Gister was het bloedverzinkend heet. 32 graden met de zon en hoge vochtigheid voelt het veel warmer dan we gewend waren. Gelukkig 's avonds een tropische bui en vandaag de hele dag bewolkt. Heerlijk is dat. Vogelpark hebben we bezocht, dat is echt heel leuk. Er is een mega net gespannen over een stuk junglebos en alles loopt/vliegt daar los. De vogels zijn niet bang, sommigen zoeken zelfs contact of zijn brutaal en pikken aan je kleren of komen een kijkje nemen op je schouder. Ik denk voor Helene een heeeeel leuk uitje hihhi.

We zitten nu in een luxe internethal, lekkere luie bureaustoelen, begeleid door een hippe discjockey met een opzwepend muziekje.

Straks even lekker ergens eten. Dat is weer super hier zeg. Dimsum gegeten en sushi van de lopende band, rammadan hapjes en maleis. Smullen hoor. Ze hebben hier ook wel de pizzakut (Dickie je ziet je kan de hele wereld over!) maar daar wagen we ons niet aan hihihi.

Morgen naar Kota Bharu. Ligt in het noorden en noemen ze hier de middeleeuwen. We zullen zien of we die cultuurshock te boven komen. Ik kan daar geloof ik m'n burka aan, kleed lekker af!

Tot mails, XXX

Connie & Janno