U bent niet ingelogd

 Inloggen | Zoeken | Janno | Wij | Foto album | Links | Sitemap

Maleisië / Oost Maleisië / Kota Bharu

Hey,

Kuala Lumpur achter ons gelaten. Jammer 2 dagen is echt te kort. Het is een heel gezellige en levendige stad, veel groen en heel sfeervol. Dus reden genoeg om nog een keer aan te doen.

Op naar de middeleeuwen, Kota Bharu. In het vliegtuig was ik de enige vrouw zonder sluier en er werd geen eten geserveerd vanwege ramadan, dat beloofde veel goeds. De eerste hotels die we zagen waren ronduit smerig, dode megakakkerlakken en stinken. Gelukkig na beetje zoeken vonden we een chinees hotel (je gaat chinezen zo toch wel erg waarderen). Alle restaurantjes waren gesloten en zelfs de Mac was dicht. Tja die ramadan is hier duidelijk merkbaar. Er was wel een prachtige markt met groente en fruit, leuk voor een foto. Eerst ff langs honderden geslachtte en lekkende, vliegen aantrekkende kippen en vissen pfff, dan is het de kunst nergens tegenaan te lopen. Je moet wat over hebben voor een kiekje.

's Avonds gaf een trieste aanblik in het stadje. We waren de enige westerlingen en ik viel op zonder burka, hahaha. Er is zelfs een Islampolitie die controleert of jonge stelletjes hand in hand lopen, want dat is verboden. Allah rules. Het leven wordt er niet vrolijker op lijkt ons. Dus wat doe je dan?? 

Je huurt een auto en vertrekt. Een pracht exemplaar: Proton Wira. Ik krijg bij die naam Star Trek gevoelens, maar zodra je de Proton ziet en erin stapt is dat meteen verdwenen! Het is een plastic auto. We hebben een deluxe uitvoering met echt wortelnotenplastic dashbord. Gelukkig geen superdeluxe want daar zit "lederen" plastic bekleding in en dat plakt zo met dit weer hihihi.

We hebben de hele oostkust afgereden. Er is daar niets alleen stranden, kilometers lang met plambomen. Maar verder echt helemaal niets. Af en toe een dorpje, 5 hutjes en een paar koeien en geitjes op de weg en de kippen langs de kant. Onderweg een heuse file van een uur, tja een vrachtwagen vol vis was gekanteld en de hele omgeving liep uit met emmertjes om gratis vis van straat te rapen, dat werd een grote chaos.

Maleisië / Oost Maleisië / Kuantan

Na een dagje rijden zijn we uiteindelijk "geland" in een plaats aan de kust ter hoogte van Kuala Lumpur hihihihi. Er wonen daar veel chinezen dus het was er als vanouds gezellig. Overal etenswaren en niet te veel hoofddoekjes, een lekkere mix. We hebben ons even flink uitgeleefd in een karaokebox, het plaatselijk vertier. Een telefooncel met microfoons en overstuurde boxen en een computer met duizenden songs. Wij bleken voor de plaatselijke jongeren een lachwekkende attractie met liedjes als YMCA, ABBA en I shot the sheriff. De lachspieren werden goed getraind, ik heb geloof ik nog een zanglesje nodig voordat er een CD uitkomt. Een heerlijk fris en schoon hotel en..... gewoon eten wanneer de zon schijnt.

Woensdag verder. Onderweg veel bossen. Overal vrachtwagens volgeladen met boomstammen hardhout. Er is een ministerie van houtkap. Ze plannen voor 50 jaar en geven licenties uit voor legale kap. Jammergenoeg is er in 5 jaar al 2/3e van de vergunningen verstrekt en evenzoveel gekapt. De illigale kap, waar heel veel geld in omgaat, niet meegerekend. Voor mij in ieder geval alleen FSC-hout!

Maleisië / West Maleisië / Melakka

Uiteindelijk in Melakka aangekomen, erg gezellig en sfeervol. We slapen in het "Heerenhuis", oud pandje vol met europees antiek, hemelbedden, klokken en lampen. 2 oude chineese mannetjes met bij elkaar 6 tanden runnen het guesthouse. In Melakka zijn nog Nederlandse namen en gebouwen te vinden. We schijnen ons zo'n 300 jaar geleden hier redelijk gedragen te hebben. Wel werd ook hier flink belasting geheven op van alles en nog wat, bedenk iets geks en vang ervoor. Is nog steeds hetzelfde met die Hollanders.