U bent niet ingelogd

 Inloggen | Zoeken | Janno | Wij | Foto album | Links | Sitemap

Maleisië / West Maleisië / Cameron Highlands

Hoi iedereen,

Na Malakka op naar de Cameron Highlands in onze supersonische intergalactische proton wira. Dus we waren binnen 5 uur opgebeamd. De weg naar boven was spannend, het had de vorige nacht geregend en rotsblokken, takken en oerwoud onderdelen lagen her en der verspreid. Veel slalom op de slingerweggetjes, niet te vergeten de gebruikelijke uitwijkmanoevres voor brommertjes, apen, koeien en zeer langzame vervoermiddelen.

De theeplantages die daar liggen zien er prachtig uit. Het geeft je een idee ergens in europa te zijn, zo is ook de temperatuur. 20 gr. overdag en nog kouder 's nachts, brrrrrrr dus dikke kleren aan hihi.

Paar dorpjes boven. Van oorsprong staan er koloniale britse huizen, prachtig en heel typisch om te zien zo ver van huis. Maar de vnl. chinezen hebben er een toeristische trekpleister van gemaakt en een geweldig voorbeeld gegeven hoe je deze dorpjes grondig kunt verpesten! Schreeuwerige neon, winkeltjes vol glinsterende plastic souveniers en grijze betonnen 'nieuw'bouw. We hebben een dagje de plaatselijke bezienswaardigheden bekeken samen met groepje chinezen en een gids als gezelschap. Wel gelachen vooral om de manier van fotograferen van onze met stokjes etende medemens. Iedereen voor de bezienswaardigheid op de foto, een voor een met twee vingers in de lucht voor peace. Heel natuurlijke foto's haha. Ze snapten niet dat ik een foto maakte van het uitzicht of van iets anders.

Cameron Highlands
Theeplantages
Mooie jeep
Hoogste punt
Mossy forrest
Nog mooiere jeep
Eten bij en met chinezen

Vleesetende plant
...brrr....

Maleisië / West Maleisië / Pulau Penang

Volgende dag weer vertrokken naar het warme Penang. Een eiland aan de westkust met Georgetown als hoofdplaats. Klinkt exotisch. Hier voornamelijk chinezen, wij blij want dan geen last van de ramadan. Hihi helaas op zondag vieren de chinezen (net als bij ons weekend) dus veel winkels dicht en zelfs toerist information was gesloten. Hebben snel het eiland bekeken, hotelletje geregeld, onze plastic auto ingeleverd en voor de volgende dag besloten een overtocht te  maken naar Lankawi (het Bali van Maleisie).

Maleisië / West Maleisië / Pulau Langkawi

Daar zitten we nu in een prachtig klein resort (een echte aanrader, Tanjung Sanctuary), midden in de jungle aan het strand. Geweldig vriendelijk personeel en heel rustig in een mooi huisje op palen aan zee. De apies springen hier rond en wilde toekans fladderen boven je hoofd. Heerlijk paar daagjes rust. Die huurauto beviel wel dus we hebben nu een echte auto, een Nissan ....iets, grote bak, lekker luxe. Ik durfde die brommertjes hier toch niet aan, ik snap ook niet precies waarom hahaha, waarschijnlijk omdat ik het hospitaal aan de buitenkant heb gezien en het daar vooral bij wil laten.

Janno is hier bezig de computers uit elkaar te halen en te repareren, dus vandaar dat ik even kan internetten, want de 1e compu doet het weer! Da's toch weer mijn held!

We hebben voor morgen een vlucht geregeld naar Penang, vanwaar we doorvliegen naar Singapore en dan uiteindelijk terug de kou in. Dat wordt een lang daggie wachten en veel zitten. We zien jullie binnenkort! Groetjes vanuit een heerlijk, zonnig, sfeervol, relaxed, aangenaam en ontspannen Lankawi!

Connie & Janno