U bent niet ingelogd

 Inloggen | Zoeken | Janno | Wij | Foto album | Links | Sitemap

Hello koudekikkerlanders,

Tja tis hier ook eigenlijk te warm om te fietsen en stom, stom, toch weer gedaan hahaa. We zitten nu in Sukothai, is erg mooi een hele oude stad, was vroeger (1300) de hoofdstad van Thailand en had een levendig handelscentrum. We zijn lekker luxe hier gekomen met de 1e klas air-co bus, 5 uur rijden met 'food en beverage' (stelt niks voor water en droge crackertjes) voor de prijs van 1 enkel hollands bioscoopkaartje en we werden onderweg nog vermaakt met een zeer slechte versie van idols op zijn thais, nou als je het hebt over vals zingen.... dan kunnen ze er hier echt wat van hahahaaa. En ze houden ook nog zo van karaoke hihihihiii, avondje uit is op een boot of in een restaurant karaoke zingen (neem van mij aan dat dat zelfs onder het niveau van de idolsbeginners is hahahaa).

In Ayutthaya werden we voor het eerst geconfronteerd met het Thaise volkslied dat schalde door de straten, eerst een soort troonrede van een uur (aan elke lantaarnpaal hangt een speaker) en daarna muziek. Iedereen stopt dan en staat stil op straat (een soort titatovenaar-moment) van schrik deden wij dat gelukkig ook en hebben met respect geluisterd. Na afloop ga je weer verder. Dit gebeurt om 6 uur 's ochtends en 's avonds, moesten wij ook invoeren vind ik een mooi gebaar! Ook de ochtenden maken we mee omdat we vaak alleen horren voor de ramen hebben dus alle straat en dier geluiden komen binnen. Meteen lekker vroeg wakker hihihi. We hebben nu een prachtig guesthouse wat echt heel stijlvol is ingericht, bestaat uit huisjes in een tuin met vijvers vol lotusbloemen.

Morgen gaan we richting Chang-Mai, schijnt leuk te zijn dus ben benieuwd, eerst nog 6 uurtjes bussen. Eerst nog ff leuk guesthouse op internet zoeken, dat werkt perfect. We houden jullie op de hoogte.