U bent niet ingelogd

 Inloggen | Zoeken | Janno | Wij | Foto album | Links | Sitemap

7 oktober 2006

Namaste allemaal,

Eindelijk een internet cafe gevonden. Het is geen geurmail dus jullie hebben geluk. Het stinkt hier ernstig naar pis, maar het begint te wennen.

We hadden een perfecte vlucht. Vive la France, heerlijk kopje koffie en een pain au chocolat richting Paris, alwaar we door lief vragen een upgrade kregen voor onze Delhi vlucht en we iets luxer zaten dan het gepeupel in economie. Was errug prettig bovenin de bult van de Boeing bij de cockpit. Goed gegeten ook, daar teren we nu nog op haha.

Ons guesthouse is een oase van rust, naast Lohdi Gardens, en das erg prettig om te wennen. Een wijk voor de welgestelde Indiers, met woningen met tuintjes en overal bewaking. Geen toerist te bekennen.

Het verkeer kent hier 3 basisregels (wel makkelijk rijbewijs halen denk ik) 1. Rijd nooit harder dan je engelbewaarder vliegen kan. 2. Als het past dan past het. 3. Wie het hardst, langst en meest toetert heeft gewonnen. Verder ben je aan de goden overgeleverd, wat hier dan weer z'n voordeel heeft, want het stikt hier van de goden. Een kleine botsing hebben we al gehad, maar daar kijkt niemand van op dus wij ook niet, blikschade. Handigst is een autoriksja te nemen voor een paar rupies. Meeste kans van slagen dat ze ergens tussendoor passen. Want met 15 miljoen inwoners op een kluitje kom je in zo'n karretje vrij snel naar de andere kant van de stad. Files kennen ze hier niet, alles rijdt gewoon alle kanten op.

Het begint hier nu al aangenaam te ruiken (komen net nieuwe gasten binnen die hun neus ophalen). Een lichte cultuurshok is ons niet vreemd. Wat een heftig land. Veel mensen die ook graag heel dicht tegen je aan staan en vooral uitgebreid en zonder gene van top tot teen naar je staan te kijken. Iedereen wil je "helpen" of iets aan je verdienen. Handel is hier trouwens overal. Koop een schaar en je kan op de stoep een "kapsalon" beginnen of met een oude spirograaf (die hadden wij vroeger) tekeningetjes maken en verkopen.

Gister en vandaag al veel gezien hier. Door hele smale steegjes gelopen met allemaal dezelfde waar in de verkoop. Honderden hokjes met alleen papier in alle kleuren, steegjes vol. Dan opeens loop de hoek om en daar zijn alleen stoffen te koop. Fietsriksja's proberen je toch nog omver te rijden en mannetjes met bergen handel op hun hoofd en spillebeentjes hollen aan alle kanten langs je. Tegenovergesteld zijn de straten rond India gate. De Britten hebben dit duidelijk in een vlaag van grootheidswaanzin gebouwd. Straten met 8 tot 10 rijstroken (dus zo'n 15 driewielers en andere voertuigen die naast elkaar rijden) waar je dan moet proberen over te steken. Ieieieikkkkk na een kwartier, met diverse weigeringen toch gelukt.

De stroom valt hier af en toe uit. Dus ik ga gauw stoppen voordat ik alles kwijt ben. We gaan op zoek naar iets eetbaars, gister uiteindelijk van ellende de Mac ingedoken, zaten in de verkeerde wijk.

Alle hapjes op straat roken heerlijk, maar onze Delhi Belly angst was toch groter dan onze honger hihi.

Groetjes, tot mails (wij zijn ook mailbaar via dit adres) XXX Connie & Janno

P.S.

Wieny en Wilfred, alvast gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een goed jaar van!