U bent niet ingelogd

 Inloggen | Zoeken | Janno | Wij | Foto album | Links | Sitemap

10 oktober 2006

Hello hello,

We hebben big city Delhi verlaten. Die stad is zo onnoemlijk groot met heel nederland aan inwoners op een kluitje, die allemaal iets van je willen. Oeps ik heb het nu over heel India geloof ik.

Kleine kindjes die je met een zielige hondjesblik aankijken, vaak te smerig om te zien, een centje vragen en je daarbij aan willen raken of hun luizige koppie tegen je aan willen schurken. Moeders met dezelfde blik en een baby op hun arm die vooral aan mij willen zitten en verder al het volk dat handel in ons ziet. Kortom iedereen dus, India heeft 1 miljard inwoners, ik weet eigenlijk niet hoeveel dat is, maar als ik om mee heen kijk moet het heeeel veeeel zijn! Dit heeft soms wel een verwoestend effect op je sociale vaardigheden. Gelukkig zijn er internetcafe's met oude compu's die ze hier aanslingeren om even de chaos te ontvluchten.

Met al die goden moet je soms wel oppassen. Er zijn hier tijdstippen dat je beter niets kunt ondernemen, helaas zijn die momenten er dagelijks. Zoals bv maandag van 7.30 tot 9.00 uur. Er is dan maar een oplossing, 'doe alsof je iets anders van plan bent en glip via een omweg zo schijnheilig mogelijk op je doel af'. Dit schijnt erg goed te werken. Hahaha we gedragen ons zeer schijnheilig.

Nu zijn we in Agra. De stad van Taj Mahal. Een van de beroemdste monumenten ter wereld. Het is in 22 jaar tijd gebouwd en is alleen gewijd aan een geliefde die een keizer Shah Jahan verloor. Zijn verdriet was onuitputtelijk en hij liet voor haar dit mausoleum bouwen. Dat er tijdens de bouw een aantal doden zijn gevallen doet niet ter zake.

We zitten in een lekker guesthouse met binnentuin en hebben de chiqste kamer voor 10,5 euro. Dat zijn nog eens prijzen. Al diverse malen heerlijk Indiaas gegeten en nog niet aan de race. Janno heeft zichzelf gedoopt en is met maat 45 in een verse heilige koeienvlaai, uit een heilige koeienreet gaan staan en daarna vrolijk verder gelopen zodat bij iedere stap de spetters op zijn broek vlogen. Mjammie welcome to India.

See you, tot mails (ons engels wordt hier erg goed, met steenkolen accent. no gebruiken we het meest)

Connie & Janno

P.s. Astrid, je pennen slaan in als een bom. Ik heb de security er al mee omgekocht en een paar kindjes blij gemaakt.