U bent niet ingelogd

 Inloggen | Zoeken | Janno | Wij | Foto album | Links | Sitemap

1 november 2006

We hebben een heerlijke boottocht gemaakt op een echte house-boat (zonder muziek dus, zie: www.keralagreenery.org/alleppey-backwaters-houseboat.jpg)

Lekker relaxed beetje varen met 3 man personeel, schipper, kok en nog een mannetje, dus we kwamen goed doorvoed, na twee dagen weer aan land.

Nu zitten we in Kochi waar nog veel Portugeese en Nederlandse VOC historie te vinden is. Het is hier anders dan in Noord India. Weinig koeien op straat, echte stoepen en het vuil ligt 'verzameld' op straat, dat scheelt toch weer. Het is hier heel vochtig warm met onzichtbare muggen, die mijn bloed wel kunnen drinken, dat doen ze dan ook flink. Das minder want hier is Dengue en Chikungunya ieiekk ik heb die hospitaaltjes hier gezien, daar moet je vooral uit blijven. De malaria is 's nachts, maar daar hebben we een pilletje voor.

Toch missen we ook een beetje het 'gekkenhuis' van Noord-India. Zoals de parkbeveiliger die we ontmoetten. Even lekker luieren in een park, net als veel verliefde stelletjes in India doen. Daar kwam opeens 'Tarzan' aan op z'n fiets. Hij stal de show door naast ons te komen zitten (wat een lef) en begon zeer serieus in het Indiaas uit te leggen hoe belangrijk zijn functie was. Hij gaf een fluitconcert weg en dirigeerde zo ieder stelletje wat té intiem was uit elkaar. Knikte vol trots naar Janno en maakte z'n borst nog eens groot. Hij zag eruit als mr. Bean in uniform. Wij lachten hem vriendelijk toe, wat zijn enthousiasme helaas versterkte.

In India houden ze niet van zichtbare verliefdheid, dat moet dus allemaal in het geniep. Geen hand in hand of enig lichamelijk contact tussen jongens en meiden. Dus ter compensatie zitten de jongens constant aan elkaar te frunikken.

Ook hebben die mannen hier iets met hun piemel. Er worden echt overal sporen uitgezet (net als honden). Elke 'blinde' muur is openbaar urinoir en iedere Indiër staat ongeneerd te pissen op straat.

Daarnaast wordt er zonder enige gene heel wat afgekrabd in menig kruis.

Vanavond vertrekken we naar Madras vanwaar we morgenavond richting ons koude kikkerlandje vliegen. Eindelijk een zacht bedje na een maand lang op plankenmatrassen. Stukje vlees misschien? Waarschijnlijk komen we in een propaganda film van Veilig Verkeer Nederland terecht. Zijn er vuilnisbakken, warm water en continu stroom, drinkwater uit de kraan, geen bedelaars waar je over struikelt en slapende mensen, honden, geiten en koeien op straat. Geen mannen die plots een cobra voor je neus uit een mand trekken of het altijd moeten onderhandelen over een prijs! Dat lijkt wel Wonderland!

Greetz, Connie & Janno

Janno heeft nog een echt Indiaas souvenier gekocht, een.....stoppenkast voor de boot, want die zijn zo duur in Nederland, zegt ie. Dus daar zijn we heel blij mee hihhihihi.

www.keralagreenery.org/alleppey-backwaters-houseboat.jpg)