U bent niet ingelogd

 Inloggen | Zoeken | Janno | Wij | Foto album | Links | Sitemap

8 november 2006

Het leek wel of op onze laatste dag alle goden van India (en dat zijn er heel veel) gemobiliseerd waren om het ons niet naar de zin te maken en ons hevig te laten verlangen naar huis.

Ondanks de charmante veelbelovende naam is Madras een vieze, warme, drukke, opgebroken, volle stinkstad. Er is weinig te bezichtigen. We hadden een afspraak met een riksjarijder die ons de stad zou laten zien. Hij probeerde op allerlei manieren geld van ons te krijgen. Bleef zielige verhalen vertellen, had overal centen voor nodig en loog nog eens wat in het rond. Uiteindelijk bleek ook nog dat hij de stad helemaal niet kende (riksja was van zijn broer) en zo hebben wij een halve dag in het rond gereden zonder eigenlijk iets te zien. We zijn er maar mee gekapt. 

Ons hotel was ronduit smerig, koud water, veel lawaai en zeg maar géén service, maar wel een prijskaartje dat dit alles beloofde.

De luchthaven was één grote gribusbende en daar hebben we zo’n 3 uur in 6 verschillende rijen gestaan voor een stempeltje en een kaartje enz. Uiteindelijk konden we om half 3 ’s nachts de lucht in op weg naar huis. Mét een geweldig Indiaas souvenir, want na een uurtje vliegen heb ik op m’n knieën met mijn hoofd in de vliegtuigtoiletpot gehangen om mijn laatste Indiaase hap die ik had genomen kwijt te raken. Gelukkig hadden de lieve dames van Air France pilletjes voor mij, waardoor ik zwalkend en tollend door het gangpad liep en uiteindelijk wat kon slapen. Thuisgekomen leken de bacteriemannetjes zich verplaatst te hebben richting mijn darmen. Daar probeerden ze af en toe een knoop in mijn darmen te leggen en mijn sprintvermogen te testen door uit het niets het startschot ‘rennen!’ te geven. Ieiekkk ik kan ook geen Indiaas eten meer zien of er zelfs aan denken brrrr. Het gaat nu beter en ik ben naar mijn werk gegaan. Janno heeft een vervelend griepje meegenomen en hij lag met 39,5 op bed.

 

Dus we zijn heel blij in ons warme huis met ons zachte schone bed, een goede warme douche en water uit de kraan kunnen drinken. Wat hebben wij het toch goed hier in Nederland en wat is het hier schoon en rustig. Het is gewoon genieten. India is geweldig, prachtig, mooi, ‘rijk’, vrolijk, sfeervol en een kleurrijk land en aan de andere kant is het ook triest, druk, chaotisch, smerig, druk en soms hartverscheurend. Maar je raakt niet uitgekeken in dat immense land en wij hebben een onvergetelijke en geweldige vakantie gehad!  

Groetjes Connie & Janno

 

PS. Dank voor al jullie leuke mail die we hebben ontvangen. Dat is zo lekker om te lezen en we hebben om een aantal hartelijk gelachen.